Jachtbouw en meer!

De nieuwe Vetus M-line scheepsdieselmoteren

Met recht innovatief, klaar voor de toekomst!

Met trots presenteert VETUS de compleet herontwikkelde lijn van M-line scheepsdieselmotoren! De nieuwe motoren zijn het resultaat van het doorvoeren van zowel verbeteringen als innovaties op een sterk product. Daarmee is de nieuwe line up zeer indrukwekkend. Met nieuwe features, een moderne uitstraling en extra voordelen is de nieuwe M-line ontwikkeld om aan toekomstige wensen vanuit de markt te voldoen.


Innovatieve top cover

De temperatuur in een motorruimte bereikt gemakkelijk 70° C. Dergelijke hoge omgevingstemperaturen hebben negatieve effecten op de motorprestaties en de omringende apparatuur.

VETUS heeft hiervoor een elegante maar effectieve oplossing ontwikkeld door een watergekoelde aluminium top cover  toe te passen. Het grote koelelement is direct boven de cilinderkop gemonteerd waardoor het de stralingswarmte van de motor zeer efficiënt absorbeert. Dit innovatieve concept resulteert in een significante temperatuurreductie tot maar liefst 15 ° C – een reductie van 20%!

Bovendien werkt de robuuste aluminium top cover geluidsreducerend. In combinatie met het nieuwe luchtfilterhuis is tijdens tests een reductie van 5 dB(A) gemeten, en functioneert de motor vrijwel geruisloos bij een kruissnelheid van rond de 2200 toeren. De aanwezigen bij de test beschreven het motorgeluid enthousiast als beduidend prettiger voor het gehoor!

Nieuwe features

Door goed naar de ervaringen uit de markt te luisteren hebben we de nieuwe M-line kunnen voorzien van vele nieuwe features, ontwikkeld om het leven van zowel de scheepsbouwer als de eindgebruiker gemakkelijker te maken:

• Serviceonderdelen zoals zekeringen and relais, dieselfilters en brandstofaansluitingen, impeller, oliepijlstok, en het olie filter zijn gemakkelijk te bereiken. Bij de M4 motoren bevind de impeller aan de voorkant waardoor deze nog gemakkelijker te bereiken is.

• De draadboom is aangepast om het aansluiten te vergemakkelijken en de veiligheid te verhogen.

• Alle M-line motoren zijn voorzien van een elektrische brandstofpomp, geschakeld via het contactslot.

• Het nieuwe luchtfilterhuis creëert een rustige luchtstroom en verlaagd het inlaatgeluid

• De warmtewisselaar heeft 26 verbeteringen, waaronder het gebruik van bijzonder hoogwaardige gebruikte materialen en oppervlaktebehandelingen

• De kunststof beschermkap aan de voorzijde verbetert de veiligheid en uitstraling. Alle pulleys en V-snaren zijn afgeschermd waarmee de motoren aan de EC Machinery Directive voldoen.

• Optioneel kunnen de olie en dieselfilters aan de voorkant gemonteerd worden waardoor het onderhoudt nog gemakkelijker wordt gemaakt 

• Indien een hogere laadstroom is gewenst kunnen de M4 motoren als optie worden voorzien van een tweede dynamo (als een tweede dynamo is gemonteerd komt de kunststof voorkap te vervallen)

• Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: naast de temperatuurverlagende functie van de watergekoelde top cover is deze zo ontworpen dat men er op kan staan, wat het werk rondom de motor gemakkelijker maakt.

Vetus m2.18 tmc40 €8899,-

Vetus m3.29 tmc 40 €11053,-

Vetus m3.33 tmc 40 €12112,-

Vetus m4.45 tmc 60 €13328,-

Inbouw gratis 

Info Vetus motoren  

 

 Vetus M2.13 12pk

Vetus M2.18 16pk

Vetus M3.29 27pk

 

Vetus M4.45 42pk


Inbouw scheepsmotoren