Jachtbouw en meer!

Boot aankoopkeuring.

Onze technische aankoopkeuring geeft u een zeer duidelijk en objectief beeld over de conditie van uw boot. Zo kunt u met een gerust hart gaan varen, of goed onderbouwd de prijsonderhandelingen over de aankoop gaan voeren met de verkoper. In de meeste gevallen kunt u zichzelf een miskoop besparen.

Als u een aankoopkeuring heeft laten doen, heeft u volgens de wet voldaan aan uw onderzoeksplicht bij de aankoop en daarin kan u geen nalatigheid verweten worden.

Wij als Jachtbouwer en reparatie bedrijf zijn natuurlijk de beste om een oordeel te geven over de staat van uw boot, niet aan gesloten bij dure overkoepelende instanties maar gewoon kennis door ervaring!

Wat kunt u verwachten?

In onze aankoopkeuring bekijken we de o.a zichtbare conditie van:

  • de romp dek en opbouw
  • de werking van voortstuwingsinstallatie
  • technische installaties
  • elektrische installaties
  • gasinstallatie
  • tuigage
  • constructie van het schip en een korte proefvaart indien mogelijk

Een belangrijk onderdeel van de aankoopkeuring is de inspectie van het onderwaterschip, zoals de ultrasone vlakdiktemetingen voor stalen jachten of het osmose onderzoek en vochtmeting voor polyester boten.

Prijzen aankoopkeuringen
Motorboot tot 8 meter €199,-
Motorboot van 9 tot 14 meter €290,-
Zeilboot tot 8 meter €280,-
Zeilboot van 9 tot 12 meter €480,-
Huiddikte meting of osmose €320,-

Taxatie & Expertise
Bij de koop of verkoop van een boot, zeiljacht of motorjacht is het verstandig om een taxatie of waardebepaling te laten uitvoeren door een expert pleziervaartuigen. Alleen dan bent u er zeker van dat u niet te veel betaalt voor uw droomschip. Veel verkopers overschatten door emotionele factoren en de waarde van hun boot aanzienlijk.

Bij een taxatie van een zeil- of motorjacht is het uitermate belangrijk dat u een taxateur kiest die daadwerkelijk kennis van alle typen pleziervaartuigen heeft. Voor bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld financiering of verzekering, is een taxatierapport zelfs noodzakelijk.  Iedere boot is uniek en dat geldt uiteraard ook voor de waarde.

Lammes Jachttechniek kan een taxatierapport maken voor,

-Financiering voor aanschaf of verbouwing;
-Aan- of verkoop
-Verzekering
-Eigendoms document
-Boedelscheiding
-Nalatenschappen
-Faillissementen
-Import